Summer is ready when you are…

…as it says a song from The Breeders, and the truth is I have been ready for the summer since I left Singapore almost a year ago. I really can’t complain, Atlanta’s weather is warm and pleasant even though quite crazy and moody, and very rainy lately, is only that I love the summer.

But back to my post today, I think at this point everyone is ready for the sun (although it is taking some time in some places) and what is summer without popsicles, I wonder… So here I come today with a couple of popsicle recipes, some healthy and some not that healthy, but all of them delicious.

I am lately in a very organic mood, so in my regular visit to Whole Foods Market, I filled up my shopping cart with wonderful and hormone free fruits that I would eventually squeeze to prepare my popsicles. Winning combinations were orange/mango, and strawberry/lemon, but here the options are endless and up to you. With a large orange and a medium sized mango I filled up a total of 3 popsicle molds, and with 8 medium sized strawberries and a splash of lemonade I filled up a total of 4 molds.

Popsicles 1

Ideally, to get a proper and fully squeezed juice you would need a good blender, but I don’t even have a juicer (the fact of being switching countries where voltage is always different make you live with the most basic accessories), so I used a standard mixer and then strained the juice to remove all the pulp and seeds. You don’t need to add sugar for the orange/mango, however, for the strawberry/lemon flavor it might be acid if you don’t sweeten it a little bit. I usually add 2 tbsp of sugar per lemon, that I fully dissolve in boiling water first. You can then keep adding water to lower the acidity. The latter combination of strawberry/lemon goes really well with some mint leaves, even though some children might not like it.

Popsicle 3

The third popsicle recipe I prepared was Nutella flavor and I can’t really tell you how good it was and how easy to prepare. The recipe comes from La Cocina de Carolina, a blog a discovered a few months ago and that I strongly recommend as all recipes are delicious and easy to prepare.

Nutella Popsicles

½ cup Nutella

¾ cup whipping cream

¼ milk

In a medium bowl, mix all the ingredients until well blended (keep an eye on the cream so it doesn’t become whipped cream).

Pour the mix onto the popsicle molds and let cool for a couple of hours until totally frozen.

Popsicles 2

We will try this same recipe this week but Peanut Butter instead. It is one of my boys favorites and it is always good to keep them happy.

Have a really good summer!

Popsicle 4

Como decía una canción de The Breeders, summer is ready when you are, y la verdad es que yo llevo preparada para el verano desde que me fui de Singapur hace ya casi un año. No me puedo quejar del tiempo de Atlanta ya que en general es cálido y agradable, aunque bastante loco y cambiante, y muy muy lluvioso, es sólo que a mí me encanta el verano.

 Pero a lo que iba con mi post de hoy, creo que todos a estas alturas estamos preparados para el calor (a pesar de que en algunos sitios se está haciendo esperar) y un verano sin helados no es un verano en condiciones, así que aquí vengo con varias recetas de helados (o polos de hielo como siempre los he llamado yo), unos más sanos que otros, pero todos deliciosos.

Últimamente estoy de lo más orgánica, así que en mi visita regular a Whole Foods Market (mi supermercado favorito) llené el carro de unas frutas maravillosas que luego exprimí para prepara los helados. Las combinaciones ganadoras fueron naranja y mango, y fresa y limón, pero aquí las opciones son infinitas. Con una naranja grande y un mango de tamaño medio rellene 3 un total de tres moldes, y con 8 fresas de tamaño medio y un chorrito de limonada rellene 4 moldes.

Lo ideal para exprimir bien el zumo de las frutas es una buena licuadora, pero como yo no tengo ni un exprimidor (esto de estar cambiando de país constantemente donde los tipos de corrientes son diferentes te hace vivir con los accesorios más básicos) utilicé una batidora de toda la vida y luego colé muy bien la pulpa y semillas de las frutas. Para el helado de naranja y mango no es necesario añadir azúcar, sin embargo, el de fresa y limón puede quedar un poco ácido si no lo endulzamos un poco. Yo suelo poner 30 grs de azúcar, por cada limón que utilizo, que disuelvo bien en agua hirviendo antes de mezclar con el limón. Luego es simplemente cuestión de añadir agua a gusto del consumidor para ir rebajando la acidez. A esta última combinación de fresa y limón, se le puede añadir menta, aunque es cierto que a los niños les suele gustar menos.

El tercer sabor que preparé fue Nutella y no puedo describiros lo buenísimo que salió y lo fácil que resultó su preparación. La receta la encontré en La Cocina de Carolina, un blog que descubrí hace meses y que recomiendo encarecidamente porque es estupendo. Todas las recetas son deliciosas y fáciles de hacer.

Helados de Nutella

65 grs de Nutella

180 ml nata para montar

60 ml leche

En un recipiente de tamaño medio, mezclar todos los ingredientes hasta que queden bien integrados (vigilad que la nata no se monte).

Verter la mezcla en los moldes para helados y dejar enfriar durante varias horas hasta que se congelen completamente.

Esta semana vamos a probar a hacer esta misma receta pero de Peanut Butter, que es uno de los condimentos favoritos de los chicos de la casa y siempre es bueno tenerlos contentos.

¡Que tengáis un buen verano!

4 thoughts on “Summer is ready when you are…

  1. Que apetecibles los polos¡¡¡ tienen una pinta buenísima
    Y el ayudante de las gafas, esta de lo más interesado comiéndoselo¡¡

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